Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos, który przygotowałam na wieczerzę wigilijną, do kopytek. Równie dobrze smakuje z innymi kluskami, z ziemniakami, z makaronem. Nadaje się do pasztetu, pieczeni - jednym słowem - idealny świąteczny sos.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 413
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11748
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 413
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11748
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 78
Składniki
Na maśle podsmaż na złoto cebulkę. Dodaj mąkę i mieszając podsmaż ją trochę – tak, by straciła surowy posmak. Do zasmażki dodawaj po trochu zimny wywar grzybowy, mieszając intensywnie – aby nie zrobiły się grudki. Po wlaniu całego wywaru zagotuj sos i utrzymuj w stanie lekkiego wrzenia przez 2-3 minuty. Dodaj do smaku sól, pieprz i ewentualnie odrobinę cukru. Na koniec dodaj posiekane grzybki. Podgrzej porządnie przed podaniem (bo sos możesz przygotować już dzień wcześniej).