Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkwo - śmietanowy

Sos pieczarkwo - śmietanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 185 Ocena: 2548

Dodano:

Odsłon: 2810

Sos który zawsze się sprawdza. No i w sumie do wszystkiego ziemniaków, klusek, makaronu itp.

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 400 ml śmietany kremówki
  • Sól
  • Pieprz
  • koperek suszony
  • ok 2 łyżeczek soku z cytryny
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.
    Do garnka wlewamy odrobinę wody aby zakryła dno i wrzucamy pieczarki.
    Dusimy aż będą miękkie.
    Następnie zmniejszamy ogień i wlewamy śmietanę doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy sok z cytryny.
    Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy koperkiem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń