Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pomidorowy z grzybami

Sos pomidorowy z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1870 Ocena: 43015

Dodano:

Odsłon: 1113

Uniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków.

Składniki

  • 2 spore garści suszonych grzybów
  • 100 g margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • cukier
  • sól ,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski.
    Z margaryny i mąki sporządzamy zasmażkę ,dodajemy koncentrat i chwilę jeszcze podsmażamy. Następnie zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy pokrojone grzyby ,cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę (dokładnie rozprowadzamy) ,doprawiamy do smaku cukrem ,solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń