Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tatarski

Sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 453 Ocena: 13296

Dodano:

Odsłon: 380

Niezastąpiony do jajek na twardo, pasztetów, wędlin czy pieczonego mięsa. Pyszny, delikatny, lekko kwaskowaty. Bardzo prosty i szybki, a dodaje szyku każdej potrawie.

Składniki

  • 4-5 ogórków konserwowych lub kiszonych
  • 1/2 litrowego słoika pieczarek konserwowych
  • 1 średnia cebula (u mnie 4 szalotki)
  • 1 mały słoik majonezu
  • 3/4 dużego kubka śmietany 18%
  • 1 płaska łyżka musztardy stołowej
  • sól, pieprz i cukier
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki, pieczarki i obraną cebulę wrzucamy do robota z nożami i rozdrabniamy w drobna kostkę (można to wszystko też pokroić ręcznie).

  2. Do drobno posiekanych pieczarek z ogórkami dodajemy majonez, śmietanę, musztardę oraz doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem.

  3. Wszystko dokładnie miksujemy za pomocą tych samych noży robota. Gotowy sos schładzamy. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń