Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można użyć innych grzybów, ten sos robiłam do Pieroga biłgorajskiego. Smacznego.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Grzyby myjemy, odsączamy z wody, kroimy ma kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę. Cebulę ( ja dałam cukrową ) kroimy na drobno i podsmażamy, dodajemy grzyby i dalej smażymy. Posypujemy mąką, mieszamy, robiąc zasmażkę, dolewamy trochę wody, sól, pieprz, rozmaryn. Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut. Posypujemy koperkiem i zaciągamy śmitaną. Smacznego. Na zdjęciu sos z Pierogiem biłgorajskim. Polecam