Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos z maślaków z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.

Sos z maślaków z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 4913

Dodano: 23.09.2017

Odsłon: 775

Pyszne połączenie,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam smakoszom grzybków:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte i pokrojone maślaki lekko odcisnąć z wody i dać na rozgrzane masło.
    Maślaki puszczą wodę i trzeba je smażyć by zmniejszyły swoją objętość.

    Na drugiej patelni podsmażyć cebulę i czosnek pokrojone w cieńkie paski.

    Gdy z maślaków wyparowała większa ilość wody przełożyć do rondla dodać cebulę z czosnkiem.

    Mąkę roztrzepać w wodzie i dodać do gotującego sosu.Dolewać stopniowo by sos nie wyszedł za gęsty.Na końcu dać posiekaną natkę ,śmietanę zahartowaną w gorącym sosie i doprawić do smaku.
    Zagotować przez moment.

    Podawać z makaronem lub z czym lubimy.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 24 września U mnie dzisiaj też sos grzybowy , jesień pod tym względem jest cudowna :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 września Zabijasz nas pomysłami przy weekendzie i tylko ciesz się, że barowa u nas pogoda i na działkę nie ma chęci iść ;)
Pozostaje piwko w Coca Cola i Twoje przepisy do przemyślenia na jutro i na poniedziałek xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń