Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio oglądając jakiś program, natknęliśmy się na oto danie. Danie uwielbiane przez narody, jednak przez rodowitych mieszkańców, nie. Różne wersje słyszeliśmy, że nie ma sosu bolońskiego, że nie ma spaghetti po bolońsku…a wśio radno! Smakuje pysznie, zwał, jak zwał! Wy się „bijcie”, my jemy! To w sumie takie polskie żarło :P
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Boczek kroimy w paski. Wytapiamy na rozgrzanej patelni, dodając posiekane cebule, pokrojoną marchew i seler. Mięso mielone wrzucamy, rozdrabiając je. Zalewamy winem, odparowujemy. Zalewamy passatą, dodajemy listki oregano, dusimy przez 2 godziny na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy szklankę mleka i redukujemy sos. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.