Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti szpinakowe

Spaghetti szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 4122

Dodano:

Odsłon: 2113

Dla miłośników szpinaku.Szybkie i proste danie.

Składniki

  • szpinak swieży, 250-300 g
  • makaron spaghetti, 400 g
  • śmietana 12% lub 18%, 400 ml
  • cebula, 1-2
  • czosnek, 4-5 ząbków
  • sól,pieprz,chili, według uznania
  • olej
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju dodając posiekany czosnek.Szpinak porwać na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli z czosnkiem.Zamieszać i dusić ok 10 min.Dodać śmietanę (jeśli sos jest za gęsty można dodać trochę wody z gotowania makaronu),przyprawić do smaku solą,pieprzem i odrobiną chili.Wymieszać z ugotowanym makaronem.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń