Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z czosnkiem i chili

Spaghetti z czosnkiem i chili

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1693 Ocena: 39237

Dodano: 19.02.2015

Odsłon: 16206

Kuchnia włoska ma to do siebie ,że pomimo minimalnej ilości składników wydobywa z potrawy kwintesencję smaku. Jest też tak przy tym spaghetti. Lekko czosnkowo-maślany smak połączony z niezwykłym ,świeżym aromatem natki pietruszki ,podbity ostrością chili. Polecamy wielbicielom makaronu ,włoskiej kuchni i koneserom dobrego smaku.

Składniki

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 120 ml oliwy z oliwek
  • łyżka masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 2-3 papryczki chili
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 g bułki tartej
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą).

    W czasie gdy gotujemy makaron na patelni podgrzewamy połowę oliwy z masłem. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek ,posiekane chili oraz bułkę tartą. Smażymy na rumiano.

  2. Do garnka przekładamy gorący makaron ,bułkę tartą ,posiekaną natkę ,startą skórkę z cytryny i resztę oliwy. Dokładnie mieszamy ,podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 lutego 2015 Przepyszne, wyraziste spaghetti z ostrą nutką :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anna-martyka-3 20 lutego 2015 mmmmm kilka składników i można wyczarować takie danie :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 19 lutego 2015 siła prostoty i maksimum smaku, to jest TO !

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń