Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti z krewetkami

spaghetti z krewetkami

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 474

Dodano: 04.10.2010

Odsłon: 7075

polecam dla Tych,ktorzy uwielbiaja owoce morza...proste i szybkie danie

Składniki

  • 4-6 krewetek na osobe(oczyszczone ze skorupek i czarnych blonek) najlepsze sa tygryski
  • 1 cebulka pokrojona w kostke
  • 2 szczypiorki drobno pokrojone
  • 3 duze pomidory(bez skorki)drobno pokrojone
  • 3 zabki czosnku
  • zielona pietruszka lub bazylia
  • biale wino
  • oliwa z oliwek
  • sol,pieprz,cukier
  • parmezan
  • spaghetti(ugotowane al dente)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. sos jest bardzo prosty: na oliwie z oliwek podsmazyc cebulke i szczypiorek,dodac pomidory,odrobine wody...posolic,popieprzyc ,dodac troszeczke cukru

  2. oddzielnie podsmazyc krewetki wymieszane ze zmiazdzonym czosnkiem,podlac odrobina wina...dodac do sosu,zagotowac

  3. konsystencja sosu musi byc dosc gesta...dodajemy makaron,zielona pietruszke lub bazylie...bardzo dokladnie wymieszac i posypac obficie parmezanem...SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń