Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 557

Dodano: 20.03.2017

Odsłon: 66

Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a w nim zanurzone mięsne pulpety, które skrywają mini mozzarellę. Wszystko to tworzy wspaniałą kompozycję z makaronem, serem grana padano i świeżą bazylią.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem. Każdą kulkę mozzarelli otaczamy mięsem.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Na gorący olej wsypujemy posiekany czosnek i chili, chwilę podsmażamy. Ostrożnie wlewamy puree pomidorowe, a następnie sherry. Sos wstępnie solimy. Do gotującego sosu ostrożnie wkładamy pulpety i dusimy kilka minut pod przykryciem. Sos posypujemy drobno posiekanymi ziołami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente.

    Spaghetti wykładamy na jeden duży talerz/półmisek i ostrożnie wykładamy pulpety całość polewamy sosem, posypujemy serem i listkami bazylii. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń