Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pistacje i uwielbiam pesto, a do tego makaron i nic więcej mi nie trzeba :D Dzisiaj zapraszam na spaghetti w połączeniu z mocno pistacjowym pesto na bazie bazylii i rukoli. Szybka i prosta propozycja, która dostarczy nam mnóstwo smaku i pięknego aromatu :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5972
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18802
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1453
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5972
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8883
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18802
Składniki
Do rozdrabniacza wkładamy ząbki czosnku, oczyszone listki bazylii i rukoli, dolewamy część oliwy z oliwek i miksujemy dla deliktanego rozdrobnienia składników. Następnie dodajemy rozbite w moździerzu pistacje, starty parmezan i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto doprawiamy solą ziołową i dość sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Pesto mieszamy z gorącym, ugotowanym al dente spaghetti i gotowe! :D Życzę smacznego! :)