Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pistacje i uwielbiam pesto, a do tego makaron i nic więcej mi nie trzeba :D Dzisiaj zapraszam na spaghetti w połączeniu z mocno pistacjowym pesto na bazie bazylii i rukoli. Szybka i prosta propozycja, która dostarczy nam mnóstwo smaku i pięknego aromatu :)
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 37
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 105
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 625
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 520
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 37
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 105
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 625
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 520
Składniki
Do rozdrabniacza wkładamy ząbki czosnku, oczyszone listki bazylii i rukoli, dolewamy część oliwy z oliwek i miksujemy dla deliktanego rozdrobnienia składników. Następnie dodajemy rozbite w moździerzu pistacje, starty parmezan i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto doprawiamy solą ziołową i dość sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Pesto mieszamy z gorącym, ugotowanym al dente spaghetti i gotowe! :D Życzę smacznego! :)