Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem z pomidorów koktajlowych

Spaghetti z sosem z pomidorów koktajlowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 6077

Proste, szybkie, ładnie wyglądające, smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać cebulę i smażyć na małym ogniu przez ok. 5 minut, aż będzie miękka, ale nie brązowa. Dodać czosnek, pomidory, bazylię.

  2. Smażyć na małym ogniu przez 10 min, aż pomidory zmiękną, następnie rozgnieść je delikatnie grzbietem drewnianej łyżki. Smażyć je dalej przez 20 min, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku, jeśli będzie potrzeba dodać cukier aby zneutralizować kwaśny smak pomidorów

  3. w tym samym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Wrzucić spaghetti. gotować przez kolejne 10-12 min, mieszając co jakiś czas, aż będzie al dente

  4. Odcedzić makaron, pozostawiając ok. 100 ml wody z gotowania. Zmieszać ja z kostką rosołową. Wrzucić spaghetti do sosu pomidorowego i wymieszać, dodać tyle przygotowanej wody, ile będzie potrzeba, by rozrzedzić sos. Podawać danie od razu, posypane startym parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra222 04 lutego 2013 Ładnie wyglądajace,kpisz sobie z ludzi ?! Świeżej bazyli nie smaży sie,tylko dodaje do gotowej już potrawy.U ciebie to chyba te czarne nitki,gorzkie i nieapetyczne...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 15 marca 2011 prezentacje pozostawia wiele do zyczenia, to wyglada jak psu z gardla wyjete :/

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń