Do góry

Dania główne Przepis na:

Staropolskie placki ziemniaczane

Staropolskie placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14359

Dodano:

Odsłon: 7189

Połączenie dyni, kapusty kiszonej z ziemniakami daje wyśmienity smak.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 6 szt.
  • Dynia obrana 30 dag
  • Kapusta kiszona 30 dag
  • Majeranek do smaku
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka 1 i 1/2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta 2 łyżki
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, dynię obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wbić jajko, doprawić do smaku, dodać pokrojoną kapustę, wsypać bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń