Do góry

Desery Przepis na:

Stefanka

Stefanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 329

Dodano:

Odsłon: 9585

Stefanka, czyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko.

Składniki

  • Składniki:
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 5 paczek herbatników.
  • 1 l mleka,
  • 1 szkl cukru,
  • Kostka margaryny,
  • 1 szkl kaszy mannej,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 cukier waniliowy
  • Polewa:
  • 100 g masła,
  • ½ szkl cukru,
  • 2-3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki gorącej wody.
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować. Następnie dodać kaszę manną, cały czas mieszając. Gotować około 5 minut. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu wyłożyć, lekko uciskając herbatniki.

  2. Wszystkie składniki polewy umieścić w garnuszku. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze gorącą polać wierzch ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń