Do góry

Dania główne Przepis na:

Strogonow drobiowy w musztardowym sosie

Strogonow drobiowy w musztardowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11047

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Strogonow drobiowy w musztardowym sosie"

Składniki

  • 80 dag piersi z kurczaka
  • olej
  • 2 cebule
  • 50 dag pieczarek
  • 3 łyżki masła
  • 3 ogórki konserwowe i 2 strąki czerwonej papryki
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka musztardy
  • 150 ml śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 35 minut • Porcja 219 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6 porcji.

  2. Mięso umyj, pokrój w paseczki i oprósz mąką. Podsmaż w garnku na oleju.

  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle razem z pokrojonymi pieczarkami. Przełóż je do garnka z mięsem, dodaj pokrojone ogórki konserwowe i paprykę, zalej bulionem.

  4. Dopraw musztardą, przecierem, słodką papryką, solą, pieprzem i duś, aż mięso będzie miękkie. Zagęść wodą z mąką. Na koniec wmieszaj śmietanę. Już nie gotuj. Podawaj z ryżem.

  5. Danie poleca pani Hanna z Bydgoszczy.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń