Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla z żurawiną i marcepanem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Orzechy grubo posiekaj, wymieszaj z żurawiną. Skrop likierem i odstaw na kilkanaście minut. Marcepan zagnieć, uformuj z niego grubszy wałeczek.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miseczki. Dodaj 15 dag masła, cukier, cukier waniliowy. Dołóż twaróg. Wbij jajka. Wyrób ciasto. Domieszaj orzechy i żurawinę.
Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką, rękoma ponownie wyrób. Z ciasta uformuj gruby placek. Ułóż na nim wałeczek z marcepana. Zwiń, formując zgrabną struclę. Ułóż ją na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C Piecz około 70 minut.
Resztę masła stop. Struclę lekko przestudź. Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj 1/4 stopionego masła, a potem oprósz 1/4 cukru pudru. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz masło i cukier.Źródło: Naj