Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sułtańskie kokilki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Czas przygotowania: 65 minut. 1 sztuka: 260 kcal. Cena sztuka: 1,70 zł
Kuskus opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz, przesyp do miseczki. Zalej wrzątkiem, tak by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Odstaw na 10-15 minut do namoczenia.
Orzechy włoskie oraz laskowe grubo posiekaj. Spęczniałą kaszkę wymieszaj z masłem, bakaliami oraz połową miodu.
Jabłka umyj, wytrzyj do sucha. Ostrożnie zetnij wierzchy i usuń gniazda nasienne. Napełnij przygotowanym nadzieniem. Ustaw w żaroodpornej formie. Przykryj odciętymi wcześniej wierzchami. Polej pozostałym miodem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35 minut. Od razu podawaj.Źródło: Tina