Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Surówka colesław"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Kapustę umyj, drobno poszatkuj i posyp niewielką ilością soli. Zostaw na kilka minut, do czasu, aż warzywo zmięknie.
Marchewkę i seler obierz ze skóry, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Dorzuć do miski z kapustą.
Polej sokiem z cytryny, posyp odrobiną cukru i posiekanymi listkami melisy. Dodaj uprażone na suchej patelni pestki dyni i słonecznika.
Majonez połącz z chrzanem, dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatkę wymieszaj z sosem. Udekoruj paskami marchewki i listkami mięty.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV