Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka marchwiowo-jabłkowa z porem i mandarynką

Surówka marchwiowo-jabłkowa z porem i mandarynką

Autor: ErJot

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 784

Dodano: 11.07.2018

Odsłon: 128

Najprostsza i najsmaczniejsza surówka obiadowa.

Składniki

  • marchew 2 szt
  • jabłko kwaskowe duże 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • mandarynka 2 szt
  • olej 1 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Por dokładnie oczyszczam i kroimy w pół talarki. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Mandarynki obieramy, każdą cząstkę przekrawamy na pół. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy olej i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń