Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z białej młodej kapusty

Surówka  z białej młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 830 Ocena: 16024

Dodano:

Odsłon: 21947

Idealna do ryb

Składniki

  • pół głowki młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1 dymka
  • sół
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jabłko
  • koperek
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę cieniutko poszatkowałem . Posoliłem odstawiłem, aby zmiękła.
    Młoda marchewkę starłem na tarce o grubych oczkach. Podobnie jabłko.
    Dymkę pokroiłem na cienkie talarki. Połączyłem wszystkie składniki, dodałem śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem oraz cukrem, skropiłem sokiem z cytryny. Wsypałem pokrojony koperek. Wszystko delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na godzinę, aby smaki się „przegryzły”.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 13 marca 2016 Robie podobną surowke z tym,że nie dodaje smietany a olej.Masz racje ,doskonała do ryb.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń