Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z białej rzodkiewki z porem

Surówka z białej rzodkiewki z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 554

Dodano:

Odsłon: 6445

Szybka surówka do obiadu i oczywiście bardzo zdrowa. Muszę się przyznać że jest to surówka wymyślona dzisiaj, bo miałam ochotę na rzodkiew , której nie jadłam kilkanaście lat:).

Składniki

  • rzodkiew biała podłużna, 1
  • por, 1 mały
  • Jogurt naturalny bez cukru, 1 mały
  • odrobinka soli, pieprzu, szczypio, suszony koper
  • ja dałam warzywa suszone do sałatek firmy wegeta, ale każdy może dać według uznania co lubi
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rzodkiew trzemy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w piórka. Dodajemy pokrojony szczypior, suszony koper. Wlewamy do przygotowanej surówki jogurt naturalny z przyprawami. Mieszamy i wkładamy do lodówki na chwilę do "przegryzienia się".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 02 kwietnia 2014 Od miesiaca suroweczka nie wychodz z lodowki!!!, rzodkiew,jablko,marcheka dla koloru i rzodkiewek kilka,zyby wnusio(20 m-cy) zajadal i mial kolorowo na talerzu, wcina az mu sie uszy trzesa

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń