Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Autor: evcias

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 27.11.2012

Odsłon: 898

Proste, szybkie, efektowne, zaskakujące w samku.

Składniki

  • Biała rzodkiew, 1-2 sztuki zależy od wielkości
  • marchewka, 1-2 sztuki
  • winogron zielony lub różowy, około pół kiści
  • rodzynki, garść
  • śmietana lub jogurt naturalny, 2-3 łyżki
  • sól, pieprz, sok z cytryny
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną i umyta rzodkiew zetrzeć na dużych oczkach, marchew na małych. Winogrona przekroić na połówki i wyjąć pestki, rodzynki sparzyć - jak są duże przekroić na połówki. Dodać śmietanę lub jogurt, sól pieprz i około 1 łyżki soku z cytryny. Dobrze wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń