Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z brukselki

Surówka z brukselki

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1358

Dodano:

Odsłon: 771

Pyszna chrupiąca surówka z brukselki to idealny dodatek do obiadu jak do kanapek, hamburgerów czy fishburgerów.

Składniki

  • 300 g brukselki
  • jabłko
  • czerwona cebula
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • Pieprz czarny
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce. Cebulę i brukselki szatkujemy cienko na mandolinie. Surówkę doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, olejem solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 19 stycznia jeszcze nie jadlam surówki z brukselki, po twoim zdjeciu wychodzi na to ze warto sprobowac Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń