Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 595

Dodano:

Odsłon: 125

Surówka z dyni z dodatkiem brukwi i jabłek jest smacznym, szybkim do przygotowania i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Składniki

  • dynia 15 dag
  • brukiew 15 dag
  • jabłko 1 szt
  • papryka zielona 1/3 szt
  • papryka czerwona 1/3 szt
  • szczypiorek 1/4 pęczka
  • ogórki kiszone 2 szt
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • majonez light 2-3 łyżki
  • sok z cytryny, cukier, sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brukiew i dynię obrać ( z dyni usunąć miąższ z pestkami), zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Szczypiorek i cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę.

  2. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skroić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku.

    Wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń