Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2839

Dodano:

Odsłon: 13735

Surówka z kapusty kiszonej

Składniki

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • cebula
  • jabłko
  • pół łyżeczki kminku
  • pół łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i pokroić na drobne kawałki.
    Obrane i umyte marchewki i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach,
    Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć cebulę.
    Składniki wymieszać w misce.
    Dodać łyżeczkę cukru, sól, pieprz, kminek i oliwę.
    Wszystkie składniki jeszcze raz wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń