Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i fasoli "Jaś"

Surówka z kapusty pekińskiej i fasoli Jaś

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 690 Ocena: 43843

Dodano: 28.03.2014

Odsłon: 3999

Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej. Mam na nie kilka sprawdzonych przepisów. Oto jeden z nich.

Składniki

  • kapusta pekińska 1 szt
  • fasola "Jaś" 5- 6 łyżek
  • papryka konserwowa 20 dkg
  • ogórek kiszony 2 szt
  • majonez 1- 2 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolę dzień przed zrobieniem surówki zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej wodzie, w której się moczyła, lekko osolić po ugotowaniu. Odcedzić, wystudzić. W czasie gotowania fasoli, pokroić kapustę pekińską i posolić. Odstawić na godzinę, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Paprykę konserwową pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z kapustą pekińską. Dodać jeszcze wystudzoną fasolę i majonez. Wszystko wymieszać i surówka gotowa.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń