Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3638

Dodano:

Odsłon: 6280

Dzisiaj zdrowo, fit i zielono, czyli surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka, która podbiła ostatnio moje serce. Jest nie tylko zdrowa, ale i genialnie pasuje do dań z kurczaka! Chodź podejrzewam, że z wieprzowym lub wołowym sosem też jest pyszna.

Składniki

  • 1/2 małej kapusty penińskiej (lub 1/3 dużej)
  • około 100 g świeżego jarmużu
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duże jabłko
  • około 200 – 250 g jogurtu naturalnego lub greckiego
  • 2 łyżeczki cukru
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na początku siekamy kapustę. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy większe stwardniałe kawałki, a następnie kroimy w małe kawałki. Marchewki i jabłko obieramy. Później ścieramy je na tarce o dużych oczkach.

  2. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy jogurt, cukier, sól i dokładnie mieszamy.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń