Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 1041

Dodano:

Odsłon: 444

Pyszna, szybka w przygotowaniu i tania surówka idealnie pasująca do potraw mięsnych.

Składniki

  • kapusta pekińska 0,5 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • papryka czerwona 1 szt mała
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • koperek siekany 2 łyżki
  • natka pietruszki siekana 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sok z cytryny do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Rzodkiewki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w pół talarki. Paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do salaterki, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 26 lipca Chrupiąca,pyszna...ja ją biorę nawet solo :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń