Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty włoskiej

Surówka z kapusty włoskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 3748

Dodano:

Odsłon: 5924

Przebywając coraz więcej czasu w kuchni dochodzę jednak do wniosku, że przyrządzenie własnych surówek czy sałatek nie jest wcale takie trudne. Wystarczy dodać parę składników, które ma się akurat pod ręką (oczywiście w miarę je dopasować), dobrze doprawić, skropić oliwą czy ulubionym sosem i gotowe. Warto eksperymentować. Tak właśnie powstała moja dzisiejsza propozycja. W czasie przyrządzania gołąbków została mi sparzona kapusta włoska, więc to ona stała się bazą mojej surówki. Dodatkiem do niej były rzodkiewki, ogórek zielony i dosyć sporo cebulki, która dodała nieco ostrości. Wyszło naprawdę dobrze. Zapraszam :)

Składniki

  • Kapusta włoska 1/4 główki
  • Rzodkiewki 5-6 szt.
  • Ogórek zielony 1 szt. (mała)
  • Cebula czerwana 1/2 szt.
  • Cebula biała 1/2 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Majonez 2-3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszyskie warzywa dokładnie umyć.
    Kapustę włoską spażyć wrzątkiem, a gdy ostygnie posiekać.
    Rzodkiewki i ogórek pokroić w paseczki.
    Cebulę białą i czerwoną pokroić w drobną kosteczkę.
    Koperek posiekać.


    Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem.

  2. Smacznego :)

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń