Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty włoskiej,jabłka i rzodkiewki.

Surówka z kapusty włoskiej,jabłka i rzodkiewki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 10874

Dodano:

Odsłon: 725

Serdecznie polecam:)

Składniki

  • kapusta włoska 1/4 małej główki
  • rzodkiewaka 5szt
  • jabłko 2 średnie
  • cebula czerwona 1,4
  • Natka pietruszki kilka gałązek
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • jogurt naturalny 2-3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę posiekać.
    Rzodkiewkę i jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Natkę posiekać.

    Dodać sól,cukier,sok z cytrynuy oraz jogurt
    Wymieszać i zostawić na pól godz.do przegryzienia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń