Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 241

Dodano:

Odsłon: 6341

Najlepsza do mielonych lub smażonej ryby

Składniki

  • 30dkg kapusty kiszonej
  • 1 średniej wielkości marchewka lub 2 małe
  • 1 jabłko
  • kawałek pora ( najlepiej zielone części)
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub zwykłego oleju
  • troszkę pieprzu do smaku
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić. Marchew i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać cukier, pieprz i olej i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kacper1970 22 maja 2013 Bardzo lubię taką surówkę z dodatkiem pora a nie cebuli i z jabłkiem.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń