Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 934

Dodano:

Odsłon: 8201

Tradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest bardzo uniwersalna.

Składniki

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 duża lub 2 małe marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 3 łyżki oleju
  • sól, cukier, pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę niezbyt mocno odciskamy i siekamy. Dodajemy marchewkę, umytą, oskrobaną i startą na tartce o małych oczkach, a następnie jabłko również umyte, obrane i starte na grubych oczkach. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń