Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty do obiadu lub na grilla

Surówka z młodej kapusty do obiadu lub na grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 56568

Dodano:

Odsłon: 1790

Witam serdecznie, propozycja na pyszną surówkę z młodej kapusty i papryki.

Składniki

  • główka młodej kapusty – około 1kg
  • 2 papryki
  • około 4 łyżek oliwy lub oleju
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę obieram z wierzchnich liści i drobno szatkuję.
    Umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki, kroję w cienkie paseczki i dodaję do kapusty.
    Wypłukaną i osączoną natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do surówki.

  2. Przygotowanie sosu:
    Do oliwy dodaję ocet balsamiczny, paprykę słodką, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam- sos jest gotowy.

  3. Surówkę polewam sosem i dokładnie mieszam, sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam.

    Surówkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem.

    Surówka jest gotowa, życzę smacznego.
    Pozdrawiam serdecznie ♥

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń