Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty i ogórka

Surówka z młodej kapusty i ogórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 589

Dodano:

Odsłon: 9135

Wiosenna, zielona surówka, dobra nie tylko do obiadu, ale również jako dodatek do dań z grilla.

Składniki

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 średniego ogórka sałatkowego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju
  • duża szczypta cukru
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Opłukaną kapustę szatkujemy niezbyt drobno i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy i razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki.

    Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

    Na koniec wlewamy olej, wrzucamy posiekany koperek i ponownie mieszamy.

    Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 maja ...i dodaję 2 rzodkiewki starte na dużych oczkach. Bez rzodkiewek równie pyszna. Polecam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń