Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty z natką pietruszki

Surówka z młodej kapusty z natką pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 1107

Dodano:

Odsłon: 1480

Moja ulubiona surówka z młodej kapusty i marchewki z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki.

Składniki

  • młoda kapusta 1 szt
  • marchew 1 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • olej 2 łyżki
  • sól 1 łyżka płaska
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • cukier do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą, ugniatamy rękoma i odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie kapustę odciskamy z soku. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy i dodajemy do surówki. Dodajemy olej i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń