Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 511

Dodano:

Odsłon: 3292

Surówka z pora, dyni, jabłek i kukurydzy jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 20 dag pora
  • 2 winne jabłka
  • 15-20 dag dyni Hokkaido
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu light
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Por umyć, pokroić w cienkie pół-krążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

  2. Jabłka bez nasion i skórki zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.

    Kukurydzę osączyć z zalewy.

  3. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń