Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkiewek i ogórka

Surówka z rzodkiewek i ogórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 425 Ocena: 12352

Dodano:

Odsłon: 1129

Przepyszna, chrupiąca surówka z dodatkiem gotowanego jajka do sosu. ;-D

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • szczypta przypraw prowansalskich
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Opłukane, obsuszone rzodkiewki kroimy w plasterki, dodajemy obrany ze skórki, pokrojony w plasterki ogórek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.

  2. Śmietanę, zioła prowansalskie, drobno posiekane jajko, koperek, sól, pieprz wrzucam do miseczki.

  3. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy śmietanowy sos do pokrojonych warzyw.

  4. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń