Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selera, jabłek i orzechów włoskich

Surówka z selera, jabłek i orzechów włoskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 974

Dodano:

Odsłon: 14894

Pyszna i słodka.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Selera wyszoruj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jabłka obierz i pokrój na drobne kawałeczki. Jabłka i selera już podczas ucierania skraplaj sokiem z cytryny, by nie ściemniały.

  2. Wymieszaj selera, jabłka, orzechy i rodzynki. Dodaj śmietanę, ewentualnie cukier. Udekoruj surówkę dorodną połówką orzecha.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mischka 04 czerwca 2010 kocham tę surówkę, dziękuję za przepis ;]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 20 maja 2010 ja dodaje cebulki troszke, i majonezu kieleckiego ma lepszy, bardziej wyrazisty smak ;]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń