Do góry

Dania główne Przepis na:

Świderki z mięsem

Świderki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Świderki z mięsem"

Składniki

  • 20 dag makaronu
  • 30 dag mielonego wieprzowego
  • zielona papryka
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • mała cebula
  • czosnek
  • 10 dag sera Feta. Sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • jajko
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do formy
  • świeża bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Wrzuć mielone mięso, smaż razem kilka minut. Przypraw. Ugotuj makaron, odcedź.

  2. Sos: przecier pomidorowy wymieszaj z 3 łyżkami wody, śmietaną oraz jajkiem. Przypraw do smaku ziołami, solą oraz pieprzem.

  3. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Włóż połowę makaronu, mięso, nakryj makaronem. Polej sosem.

  4. Posyp pokrojoną Fetą, papryką, rozłóż pomidorki. Zapiekaj ok. 25-30 min w temp. 180°C. Przed podaniem udekoruj danie listkami bazylii.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń