Do góry

Dania główne Przepis na:

Świdry z papryką i mięsem

Świdry z papryką i mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 829

szybkie danie

Składniki

  • chuda cielęcinka lub wieprzowinka, 0,5 kg
  • cebula, 1-2 szt
  • czerwona papryka, 2-3 szt
  • makaron świderki, 0,5 kg
  • bulion warzywny, 0,5 l
  • śmietanka 30%, 250 ml
  • zioła prowansalskie lub oregano, łyżeczka
  • oliwa
  • pieprz i sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Cebulę pokroić w krążki lub piórka, dodać do mięsa i dalej smażyć przez kilka minut, mieszając.Zalać bulionem warzywnym i dusić, aż mięso będzie miękkie.

  2. Pod koniec duszenia dodać grubo pokrojoną czerwoną paprykę, śmietanę i zioła. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i polać sosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń