Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy podróży kulinarnej przez Włochy, tym razem trafiamy na dalekie południe…
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać wodą i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć czosnek, dodać bakłażana przez 5 minut, aż będzie miękki.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawiać po odcedzeniu pół szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Dodać wodę z makaronu do bakłażana, dodać pomidory z puszki oraz oregano. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia, posypać tartym serem i bazylią.