Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy podróży kulinarnej przez Włochy, tym razem trafiamy na dalekie południe…
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67438
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67438
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1840
Składniki
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać wodą i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć czosnek, dodać bakłażana przez 5 minut, aż będzie miękki.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawiać po odcedzeniu pół szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Dodać wodę z makaronu do bakłażana, dodać pomidory z puszki oraz oregano. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia, posypać tartym serem i bazylią.