Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy podróży kulinarnej przez Włochy, tym razem trafiamy na dalekie południe…
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2900
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2900
Składniki
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać wodą i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć czosnek, dodać bakłażana przez 5 minut, aż będzie miękki.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawiać po odcedzeniu pół szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Dodać wodę z makaronu do bakłażana, dodać pomidory z puszki oraz oregano. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia, posypać tartym serem i bazylią.