Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciąg dalszy podróży kulinarnej przez Włochy, tym razem trafiamy na dalekie południe…
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4398
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 739
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4398
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 739
Składniki
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać wodą i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na średnim ogniu smażyć czosnek, dodać bakłażana przez 5 minut, aż będzie miękki.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu podanego na opakowaniu. Pozostawiać po odcedzeniu pół szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Dodać wodę z makaronu do bakłażana, dodać pomidory z puszki oraz oregano. Wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty.
Zdjąć z ognia, posypać tartym serem i bazylią.