Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Involtini alla siciliana czyli sycylijskie rolady w oryginalnej wersji skladaja sie z cienkich plasterków cieleciny i sa nadziewane sosem beszamelowym, szynka, kostkami sera, orzeszkami piniowymi i bułka tarta. W mojej wersji rolady z cienkich plastrów rostbefu wolowego sa nadziewane szynka i suszonym pomidorem, do tego sos w kolorze bialo-czerwonym i salata.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Usunac grubsze warstwy tluszczu z plastrów rumpsteaków, doprawic sola i pieprzem po obu stronach, wylozyc ½ plasterka gotowanej szynki i 1 suszonym pomidorem. Zwinac, spiac wykalaczka i smazyc 4-5 minut na oleju z czosnkiem i ziolami.
W miedzyczasie przygotowac czerwony sos. Cukier karmelizowac w rondelku do jasnobrazowego koloru. Dodac pokrojone pomidory, ocet malinowy i chili, gotowac przez 5 minut na malym ogniu. Na koniec dodac oliwe z oliwek. Bialy sos. Zredukowac smietane o polowe, nastepnie doprawic ja odrobina soli i galki muszkatolowej.
Involtini podawac z czerwonym i bialym sosem i salata.