Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowy syrop. Polecam.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 102
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1968
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9840
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 102
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 1968
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 9840
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę lub piórka (żeby było szybciej), wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem, mieszamy. Garnuszek nakrywamy talerzykiem, odstawiamy w ciepłe miejsce, np. parapet okienny. Następnego dnia cebula powinna już puścić dużo soku, mieszamy wówczas zawartość naszego garnuszka i odstawiamy jeszcze na dobę. Po tym czasie zlewamy gotowy syrop.