Do góry

Śniadania Przepis na:

Szakszuka - jajka w pomidorach

Szakszuka - jajka w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 525

Dodano:

Odsłon: 892

Danie kuchni tunezyjskiej..

Składniki

  • 3 pomidory
  • papryka czerwona
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • 3 jajka
  • keczup
  • sól, pieprz, oregano
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Obrane pomidory, paprykę oraz cebulkę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnię, zalewamy 3 łyżkami wody i dusimy około 5-10 minut.

  2. Następnie dodajemy parę łyżek keczupu, sól, pieprz. oregano i gotujemy aż sos się zredukuje. Gdy sos będzie już gęsty, robimy wgłębienia, wbijamy w nie jajka i lekko solimy. Patelnie przykrywamy pokrywą i smażymy jajka w sosie około 4-5 minut aż białka jajek się zetną.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 grudnia 2017 Do tego jeszcze trochę mięsiwka i mamy tunezyjski oryginał ;) Pyszne danie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń