Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1042

Dodano:

Odsłon: 39854

bardzo szybka w przygotowaniu :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy dokładnie ze sobą. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i mocno wyciskamy z soku. Prodiż natłuszczamy masłem i wysypujemy 1/3 ciasta - tak aby było zakryte dno. Wykładamy 1/2 jabłek, tak jak w przypadku ciasta kładziemy warstwę i tak na zmianę do skończenia składników. Margarynę kroimy w kostkę i układamy na samym wierzchu. Pieczemy około 1 godz w 180st. C. Do jabłek możemy dodać cynamon i rodzynki to zależy oczywiście od naszych upodobań :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 29 sierpnia 2013 mmmm ale pysznie wygląda w poniedziałek naszla mnie ochota na taką szarlotke szukalam w dobrych cukierniach ale bez skutku ( wszedzie gruba warstwa takich wiecie bladych sztucznych jablek) dopiero wczoraj zjadłam u mamy a dziś patrze na ten przepis i mam banana zamiast ust :) bardzo apetyczne zdjecie Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamilcik 15 grudnia 2011 śmiało można go upiec w tortownicy. Piekłam go nie raz w ten sposób i zawsze się udawało

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xagness 11 grudnia 2011 machetowa myślę że jak podwoisz porcję to spokojnie wystarczy na blaszkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xagness 11 grudnia 2011 machetowa myślę że jak podwoisz porcje to spokojnie starczy też na blaszkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

machetowa 10 grudnia 2011 A jesli nie mam prodiza amam ochote na to ciasto???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

xagness 10 grudnia 2011 kamilcik tak zgadzam się że na ciepło jest najlepszy :) A do tego jeszcze gałka ulubionych lodów - pychota ! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamilcik 10 grudnia 2011 Też robię ten placek, najlepiej smakuje na ciepło. Jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamilcik 10 grudnia 2011 Też robię ten placek. ńaklepiej smakuje na ciepło. Jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń