Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 563

Dodano:

Odsłon: 5414

Mniammm.....

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i włożyć do lodówki.

  2. Ww tym czasie robimy jabłuszka.Obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłka podlewamy w garnku odrobiną wody i dusimy około 15 minut, dodajemy cukier,cynamon i cukier i dusimy jeszcze jakieś 5 minut-żeby nie były zbyt miękkie.

  3. Gdy jabłka są gotowe wykładamy ciasto na stolnicę. Wałkujemy kwadrat lub koło(zależy jaką mamy formę) grubości 5 mm i wykładamy formę ciastem tak by brzeg też był obłożony ciastem.Wykładamy jabłka i z reszty ciasta robimy paseczki i układamy kratkę lub pokrywamy cały placek jednym płatem ciasta.

  4. Pieczemy w temp.180 stopni C na ciemnozłoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 17 stycznia 2013 wygląda smakowicie chyba zrobię w sobotę, dzięki za fajny przepis :) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 09 grudnia 2012 Uwielbiam tego typu ciasta,proste,szybkie a dodatkowo z jabłkami....poezja:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń