Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka budyniowa

Szarlotka budyniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1082

Dodano:

Odsłon: 25388

łatwa do zrobienia, rozpływa się w ustach

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę posiekać z mąką, dodać resztę składników ciasta i połączyć mikserem, jak zacznie się łączyć podzielić ciasto na 3 części. Jedną część włożyć do zamrażalnika. Pozostałym ciastem wyłożyć dno i boki formy.

  2. Ugotować budyń, jabłka obrać, pokroić w plastry i ułożyć na ciasto, posypać cynamonem, zalać budyniem. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce i rozłożyć na budyniu. Piec ok 1 godz w 180" Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maaartinka 18 listopada 2011 Zapomniałam dodać proszku do pieczenia.. A ciasto już w piekarniku.. Tak już jest jak człowiek się za bardzo stara.. Ciekawe co mi z tego wyjdzie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maaartinka 18 listopada 2011 Zapomniałam dodać proszku do pieczenia.. A ciasto już w piekarniku.. Tak już jest jak człowiek się za bardzo stara.. Ciekawe co mi z tego wyjdzie..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milutka 24 października 2011 smakowicie wygląda :) a ostatnio chodzi za mną to ciasto:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń