Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne ciasto. Ciasto na biszkopcie z masą jabłeczną i galaretkową pianką.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 381
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 381
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i cukrem waniliowym.Następnie dodawać po żółtku i miksować.Przesiać mąki z proszkiem i wymieszać już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min.w 175 *C.
masa jabłeczna-Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.Wlać szklankę wody i pogotować, ale nie rozgotować. Odstawić z palnika i zaraz wsypać galaretki. Mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt.
pianka - Wodę zagotować,odstawić i rozpuścić galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia.Mleko ubić ze Śnieżką w/g przepisu.Potem dolewać tężejące galaretki i krótko zmiksować.Rozsmarować na masie jabłecznej.
Czekoladę rozpuścić nad parą i polać górę placka w esy-floresy.