Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka na grzankach

Szarlotka na grzankach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13744

Dodano:

Odsłon: 563

Szarlotka na inny sposób.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.

  2. Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.

  3. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń