Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na inny sposób.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 131
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Sposób przygotowania: Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku.
Następnie smażyć z obu stron na złoto.Wyłożyć grzankami formę wcześniej wysmarowaną masłem z bułką tartą. Odłożyć i w między czasie usmażyć na maśle z cukrami starte jabłka. Lekko wystudzoną marmoladkę jabłkową wyłożyć na grzanki w formie, po czym przykryć resztą grzanek. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu i polać nim szarlotkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.